Zeister Historisch Genootschap

Door het uitbreken van de corona-crisis vinden er momenteel geen publieksactiviteiten plaats.

Al jaren is het ZHG elke dinsdag (10.00h-12.00h) aanwezig in de publiekshal van het gemeentehuis. Natuurlijk niet op Oudejaarsdag, Nieuwjaarsdag, een Kerstdag of Bevrijdingsdag.

Op de eerste zaterdag van de maanden februari, april, juni en september is het ZHG ook aanwezig van 12.00 tot 14.00h; ook het Gemeentearchief is dan open. In 2022 nog op 3 september

Op een zaterdag in november wordt de jaarlijkse Sale gehouden met zowel eigen uitgaven van het ZHG als 2e hands boeken, DVD's e.d over Zeist. De openingstijd is dan 12.00h tot 14.00h.In 2022: 19 november

 Daarnaast kent het Zeister Historisch Genootschap incidentele activiteiten en een aantal regelmatig terugkerende programmapunten:

  • Excursies 
  • Filmvoorstellingen (in het voorjaar in het Lichtpunt Dit jaar op 10 oktober om 20.00h in Figi
  • Historisch Café Dit jaar nog op 31 oktober in Figi
  • Lezingen(waaronder de jaarlijkse van de Poll-lezing,  Dit jaar op 12 september 
  • Tentoonstellingen(waaronder enkele permanente) Dit jaar vanaf 9 september in het HIP
  • Seijst, het magazine over de geschiedenis van Zeist dat 4 x per jaar uitkomt. 

Tenslotte worden er regelmatig nieuwe boeken, DVD's en andere uitgaven in de handel gebracht die u ook in de studiezaal van het Gemeentearchief kunt kopen of via deze site kunt bestellen (tabblad publicaties).

 Een activiteit van geheel andere aard is het toekennen van de De Monté ver Loren Penning aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt bij het levend houden van de Zeister geschiedenis. Zie ook de pagina :  Ontvangers van de De Monte ver Loren Penning.