Activiteiten

Al jaren is het ZHG elke dinsdag (10.00h-12.00h) aanwezig in de publiekshal van het gemeentehuis. Natuurlijk niet op Oudejaarsdag, Nieuwjaarsdag, een Kerstdag of Bevrijdingsdag.

Op de eerste zaterdag van de maanden februari, maart, april, juni, september en oktober is het ZHG ook aanwezig van 12.00 tot 14.00h; ook het Gemeentearchief is dan open.

Op de eerste zaterdag in november wordt de jaarlijkse Sale gehouden met zowel eigen uitgaven van het ZHG als 2e hands boeken, DVD's e.d over Zeist. De openingstijd is dan 12.00h tot 14.00h.

 Daarnaast kent het Zeister Historisch Genootschap incidentele activiteiten en een aantal regelmatig terugkerende programmapunten:

  • Excursies (dit jaar zijn er geen excursies meer)
  • Filmvoorstellingen  (dit jaar zijn er geen filmvoorstellingen meer)
  • Historisch CafĂ© (dit jaar nog op 30 oktober 2017)
  • Lezingen(waaronder de jaarlijkse van de Poll-lezing, dit jaar was deze op op maandag 4 september 2017)
  • Tentoonstellingen(waaronder enkele permanente)
  • Seijst, het magazine over de geschiedenis van Zeist dat 4 x per jaar uitkomt. Dit jaar komt nr 4 uit in december.

Tenslotte worden er regelmatig nieuwe boeken, DVD's en andere uitgaven in de handel gebracht die u ook in de studiezaal van het Gemeentearchief kunt kopen of via deze site kunt bestellen (tabblad publicaties).

 Een activiteit van geheel andere aard is het toekennen van de De MontĂ© ver Loren Penning aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt bij het levend houden van de Zeister geschiedenis. Zie ook de pagina :  Ontvangers van de De Monte ver Loren Penning.