Zeister Historisch Genootschap

De website die u nu bezoekt gaat over het Zeister Historisch Genootschap. Als u meer wilt weten over de geschiedenis van Zeist kunt u o.a. terecht op de site www.GeheugenvanZeist.nl . Deze website is opgezet door een 10-tal Zeister erfgoedpartners waaronder het ZHG. Deze site bevat ook een beeldbank en een tekstbank met betrekking tot de geschiedenis van Zeist. In deze beeldbank vindt u ondermeer gedigitaliseerde bezittingen van het Zeister Historisch Genootschap. Ook de gedigitaliseerde collecties van het Gemeentearchief Zeist, van de Historische Vereniging Den Dolder en van de stichting Lokaal Austerlitz zijn hier terug te vinden. Op den duur zullen vrijwel alle collecties van deze vier deelnemers worden digitaliseerd.

Het Zeister Historisch Genootschap heeft een aantal boeken en DVD's uitgegeven over de geschiedenis van Zeist (zie tabblad Publicaties). Ook heeft het ZHG meegewerkt aan een veel boeken over Zeist die verkrijgbaar zijn in de boekhandel.

Een inleidend artikel over de geschiedenis van Zeist is te vinden op: geheugenvanzeist.nl/geschiedenis/algemene-geschiedenis-zeist.