Zeister Historisch Genootschap
Prof. mr. dr. J. Ph. de Monté ver Loren, een geillustreerde levensbeschrijving

Prof. mr. dr. J. Ph. de Monté ver Loren, een geillustreerde levensbeschrijving

Omschrijving

Het betreft een  geïllustreerde levensbeschrijving van Johan Philip de Monté ver Loren (1901-1974), een geboren en getogen Zeistenaar die zijn hele leven gewoond heeft aan de Krullelaan. Na gepromoveerd te zijn in Utrecht was hij van 1930-1943 secretaris van de Hoge Raad van Adel. Vervolgens werd hij met een onderbreking van enkele jaren hoogleraar rechtsgeschiedenis in Utrecht. Daarnaast is hij 30 jaar dijkgraaf geweest van het Groot-Waterschap van Woerden.

Als lid van de raad van beheer van de Van de Poll Stichting (vanaf 1956 vice-voorzitter) heeft hij veel bijgedragen aan zowel het onderzoek naar de geschiedenis van Zeist als aan het overdragen van de kennis hierover.  Zo was hij de drijvende kracht achter de publicatie van ‘De bronnen van Zeist’ maar heeft hij ook de eerste lezing van de Van de Poll Stichting (het huidige Zeister Historisch Genootschap)  gegeven in 1954. De collecties van het genootschap zijn jarenlang in zijn woonhuis aan de Krullelaan bewaard geworden alvorens ze in 1970 naar Slot Zeist verhuisden.

Het boek is geschreven door JanHein Heimel, voorzitter van de De Monté ver Loren Stichting.

Eerder heeft hij al een brochure over prof. ver Loren geschreven en een aantal boeken en artikelen over onderwerpen uit de geschiedenis van Zeist.

 

Specifications

  • Nummer: B-52
  • Jaar: 2014
  • Auteur(s): JanHein Heimel
  • Prijs: 25 euro
  • Prijs donateur: 20 euro
  • Verzendkosten: 5 euro